torsdag 23 april 2009

En bra dag

Idag har Siri haft en bra dag. Veckans klart bästa. I och för sig så säger det inte så mycket med tanke på hur måndagen, tisdagen och onsdagen varit. Med en vissen måndag och veterinärbesök både på tisdagen och onsdagen.

Idag har det hur som helst varit bra. Siri har för första gången varit ute. Ute på riktigt. Inte bara på balkongen.

Jag satte på Siri selen och kopplet, som hon nu börjar acceptera riktigt bra. Sedan satte jag henne i buren och bar ner henne till innergården. På en avskild plats där det var sol och lä öppnade jag dörren och lät henne komma ut. Hon kom ut på en gång och tittade sig nyfiket omkring. Sedan utforskade hon området runt omkring. Bänkarna, borden, grillen och buskarna. Hon balanserade på stenkanten, jagade myror och rullade sig i gruset. Mest spännande var nog en Sädesärla som landade alldeles nära. Lite läskig var den också. Det var som om Siri inte riktigt visste om hon skulle anfalla eller springa och gömma sig. Det blev ett slags mellanting. Hon kröp ihop som en liten boll och fräste och klapprade med tänderna. Och smög lite, lite. En annan läskig sak var en tjej som gick förbi som släpade med fötterna. Det var mycket läskigare än bilarna. De brydde hon sig inte om.

När vi kom in efter en halvtimma ute så var det en trött katt. Hon somnade nästan på en gång. När matte fick gäster på eftermiddagen så piggnade hon dock till. Mattes kompis W hade med sig en present! En kattrondell! En cirkelformad leksak med en boll i. Bollen går inte att få ut, den bara snurrar runt i en ränna. Väldigt rolig tyckte Siri. En ny favorit ser det ut att bli. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar