lördag 4 april 2009

Uppdatering på toaletträningen

Det är flera som undrar hur det går med toaletträningen. Husse tycker att det går väldigt bra. Han är lugn som en filbunke och tycker att Siri kan få fortsätta att vara kvar på steg 1 (det med en hel röd behållare) ett bra tag till. Matte däremot är mer ivrig att komma vidare. Möjligen beror det på att det är matte som städar badrummet.

Eftersom det är en träningssats och ingen vanlig kattlåda så är kanterna låga. Dessutom så är botten av behållaren räfflad. Det innebär att sanden tenderar att dels sprida sig över hela badrummet (till och med in under badkaret) och dels att det är omständligt att göra rent själva behållaren. Pust... Men som sagt, om två månaders träning resulterar i femton år utan kattsand och lådor att göra rent så är det värt att hålla ut.

Helt klart så ser matte i alla fall fram emot nästa steg i träningen. Då kommer det vara ett hål i mitten av behållaren. Städningen kommer förhoppningsvis att bli betydligt lättare då. Dels eftersom det mesta med lite övning hamnar i hålet och dels eftersom Siri inte kommer behöva gräva så mycket för att dölja lukten.

Om matte får bestämma så är det dags att vänja in Siri på steg två redan i påskhelgen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar